ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΟΥ

Φωτιστικά δαπέδου... Ίσως τα φωτιστικά σώματα στα οποία δίνουμε τη λιγότερη σημασία σε έναν χώρο ενώ δεν θα έπρεπε.

Τα φωτιστικά δαπέδου έχουν πολλούς ρόλους. Ο πρωταρχικός και βασικός ρόλος είναι να φωτίζουν φυσικά κάποιο χώρο, αλλά η "δουλειά" τους δε σταματάει εκεί. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του χώρου μας, αφού μπορούν εύκολα να τον διακοσμήσουν χωρίς να χρειάζεται να ταιριάξουν με κάτι άλλο στο χώρο αυτό. Τα φωτιστικά δαπέδου δηλαδή, σαν φωτιστικά που είναι, λειτουργούν αυτόνομα στη διακόσμηση του χώρου μας. Δεν είναι σαν τα έπιπλα και τις κουρτίνες που πρέπει να τα ταιριάξουμε με όλη τη διακόσμηση του χώρου. Αρκεί λοιπόν ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου για να απογειώσει το χώρο μας.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των φωτιστικών δαπέδου είναι ότι η τοποθέτησή τους σε ένα σημείο δεν είναι δεσμευτική, καθώς μπορούμε να τα μεταφέρουμε σε όποιο σημείο του χώρου θέλουμε ανάλογα με το που χρειαζόμαστε φωτισμό ή δημιουργία ατμόσφαιρας.

Στην ερώτηση αν το φωτιστικό δαπέδου που θα επιλέξουμε για το χώρο μας πρέπει να

έχει το ίδιο σχέδιο με το φωτιστικό που έχουμε στο χώρο μας, η απάντηση είναι όχι απαραίτητα. Καταρχάς εξαρτάται αν το φωτιστικό που έχουμε επιλέξει για το χώρο μας βγαίνει και σε φωτιστικό δαπέδου. Αν λοιπόν βγαίνει και σε φωτιστικό δαπέδου η επιλογή του θα είναι σαφώς ταιριαστή αλλά όχι απαραίτητη. Μπρούμε δηλαδή να έχουμε επιλέξει έναν πολυέλαιο για έναν χώρο και για φωτιστικό δαπέδου να επιλέξουμε ένα minimal φωτιστικό, κυρίως για να κάνουμε ατμόσφαιρα. Φυσικά τέτοιοι συνδυσαμοί θέλουν πολύ προσοχή γιατί οι ισσοροπίες είναι λεπτές και αν θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα να μας αρέσει πρέπει να κάνουμε αρκετά προσεκτική επιλογή.

Τέλος μπορούμε να πούμε πως για ένα φωτιστικό δαπέδου μπορούμε να επιλέξουμε και κάποια ειδική κατασκευή χρησιμοποιώντας κάποιο βασικό στοιχείο της διακόσμησης του χώρου μας. Αν για παράδειγμα έχουμε έντονο το στοιχείο του ξύλου στο χώρο μας μπορούμε να επιλέξουμε να παραγγείλουμε μια ειδική κατασκευή για φωτιστικό δαπέδου κατασκευασμένη με κύριο υλικό το ξύλο. Στην ΨΑΡΡΑΚΟΣ Α.Ε είμαστε περήφανοι που οι ειδικές κατασκευές είναι η ειδικότητά μας και ένα από τα στοιχεία που μας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές μας.