ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

 

Πολύ λίγα σπίτια ακολουθούν τις τάσεις διακόσμησης κάθε χρονιάς, επειδή οι περισσότεροι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο απαιτεί ριζικές αλλαγές και μεγάλο κόστος όπως η αλλαγή πατώματος, ντουλαπιών και ολόκληρης της επίπλωσης. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, αντιθέτως αυτό μπορεί να φανεί ως έλλειψη προσωπικότητας ή ότι προσπαθούμε υπερβολικά να είμαστε στη μόδα. Ο εκμοντερνισμός του σπιτιού μας χρειάζεται πολύ μικρές αλλαγές, προσθήκη κάποιων αξεσουάρ και εφαρμογή των νέων τάσεων με πολύ ήπιο τρόπο που θα αναδείξουν το χώρο. Το ζητούμενο είναι να μένουμε μέσα σε δωμάτια με προσωπικό ύφος, όπου οι νέες σύγχρονες τάσεις έρχονται να ενσωματωθούν με την υπάρχουσα διακόσμηση μας, και όχι να αντιγράψουμε ένα χώρο φωτογράφισης.

 

Μερικές από τις τάσεις της χρονιάς που μπορείτε να εμπνευστείτε για την ανανέωση του σπιτιού σας είναι οι εξής:

 

Λιτές γραμμές

Η σκανδιναβική διακόσμηση παραμένει μια κλασσική και δημοφιλής τάση. Μπορείτε να προσθέσετε στο σπίτι σας μικρές πινελιές από απλά αντικείμενα λεπτών και καθαρών γραμμών, σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε ίσως μερικά γεωμετρικά έργα τέχνης και διακοσμητικά με πολύ λιτό design. Αναζητήστε πολύ απλά αξεσουάρ, όπως επιτραπέζιες λάμπες ή φωτιστικά δαπέδου. Απομακρύνετε οτιδήποτε είναι πολύ στολισμένο και αναδείξτε τα πιο απλά σχήματα και μινιμαλιστικά μοτίβα.

 

 

Φυσικά υλικά

Η ανανέωση της διακόσμησης σας μπορεί να γίνει τόσο απλά όσο να αλλάξετε έναν πίνακα με ένα μακραμέ διακοσμητικό τοίχου. Ανοιχτόχρωμα ξύλινα, ψάθινα και πλεκτά επιτοίχια διακοσμητικά θα δώσουν πιο ανάλαφρο τόνο στο συνολικό στυλ του χώρου. Επίπλωση και διακοσμητικά από φυσικά υλικά, έχουν την ιδιότητα να δένουν αρμονικά τα διάφορα στυλ και τις τάσεις που προσθέτετε στο χώρο. Προσθέστε στοιχεία από ξύλο, κεραμικά και φυτά και δώστε ένα ενιαίο ύφος στο σπίτι σας, που θα ηρεμεί τα μάτια και ταυτόχρονα θα αφήνει περιθώριο στα πιο εξεζητημένα κομμάτια της διακόσμησης μας να λάμψουν.

 

Μπρούτζος

Ο μπρούτζος έχει αντικαταστήσει σιγά σιγά το χαλκό, αλλά όχι όπως τον θυμόμαστε στη δεκαετία του ’80. Τα σχήματα πλέον είναι πολύ πιο απλά, πιο βιομηχανικά και χωρίς διακοσμητικά στοιχεία. Ο μπρούτζος ταιριάζει πολύ με το γυαλί σε χώρους με σκούρα αλλά και με φωτεινά χρώματα.

 

 

Ζωηρό κοραλλί

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Pantone Color, χρώμα της χρονιάς 2019 είναι το Living Coral. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, διακοσμητικά σε τόνους ζωηρού κοραλλί θα δώσουν μια δυναμική σε όλο το σπίτι σας και έναν αέρα ανανέωσης. Τολμήστε να προσθέσετε ένα σετ σεντόνια και θα είναι αρκετό για να φέρετε τη μόδα στην κρεβατοκάμαρα σας. Μπορείτε να το συνδυάσετε ως χρώμα με σκούρα μπλε ή γκρι υφάσματα ώστε το αποτέλεσμα να μη σας φαίνεται πολύ girly.